Windows’da Güncelleme Sonrası Çıkan “Yeniden Başlat” Uyarısını Kapatmak

Windows kullanıcıları için en sinir bozucu uyarıların başında, önemli güncellemeler sonrası çıkan “Bilgisayarı Yeniden Başlat” penceresi gelmektedir. Bu ekran geldiğinde Ertele desek bile belli bir süre sonra aynı pencere ile tekrar karşılaşmak zorundayız. Ki bu sırada bilgisayar başında değilsek ve ertele demeyi kaçırırsak bilgisayarımız isteğimiz dışında yeniden başlayacak ve belki de kaydetmeyi ihmal ettiğimiz önemli bir belgemizi kaybedeceğiz ya da çok önemli bir download işlemimiz tamamlanmadan sonlanacak.

Bu yazıda Windows Update servisini geçici olarak kapatarak işletim sisteminin bu uyarıyı vermesini engelleyeceğiz. Bunu da Çalıştır’a küçük bir kod parçası yazarak yapacağız. Başlat > Çalıştır diyoruz. Gelen pencereye;

net stop wuauserv

yazıyoruz ve Tamam’a tıklıyoruz.

Karşımıza Windows Update hizmetinin durdurulduğunu belirten aşağıdaki ekran gelecektir.

Böylece bu can sıkıcı uyarıdan kurtulmuş olduk. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda ya da kapatıp açtığınızda Windows Update servisi tekrar çalışmaya başlayacaktır.

5 thoughts on “Windows’da Güncelleme Sonrası Çıkan “Yeniden Başlat” Uyarısını Kapatmak

  1. indirilen dosyalarım vardı ve işim oldugu için pc basında değildim.teşekkürler az kalsın yeniden baslatılıyodu bilgisayar 🙂

  2. Benim bilgisayarma internet aldik kapatip acarken devamli guncellestirme yapiliyor diyo yeniden basliyo ne yapabiliriz bilen varsa cevapliyabilir mi acaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *